Author Topic: [Solved 7] Mrs. Ellen Gould White - EXPOSED  (Read 10753 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 18, 2016, 03:42:46 PM
Reply #90
  • FK - Full Member
  • ***
  • Posts: 216
  • Denominasi: Jesus
Saya ga ngerti…
Dan pengen  tau juga
Kenapa sih orang Advent sangat menjunjung tinggi pengajaran si ellen ini?
Sampe2 kalo ada yg kritik dia, kok ga terima banget, gitu…

Apakah semua orang Advent begitu, ataukah hanya segelintir yg di forum ini?

Terima kasih
March 18, 2016, 04:47:08 PM
Reply #91
  • FK - Hero
  • *****
  • Posts: 2694
  • Gender: Male
  • karena Cinta Yesus lebih kuat daripada maut
  • Denominasi: Seventh-Day Adventist

Sampe2 kalo ada yg kritik dia, kok ga terima banget, gitu…

karena kritik yang disampaikan tidak benar.
dan sesuatu yang tidak benar adalah fitnah..

dan kebetulan yang memulai topik ini bukanlah orang Advent, dan saya sebagai orang advent, meluruskan kesalah pahaman mengenai tulisan tulisan Mrs. White sesuai dengan apa yang saya tahu..

Quote
Terima kasih

sama sama...


salam
 :)
TYM
" Lamanya satu ajaran dianut tidak akan membuat kesalahan menjadi kebenaran, sebab kebenaran mampu berdiri sendiri. Doktrin yang benar akan tetap teguh oleh penyelidikan Alkitab yang seksama. "
March 19, 2016, 10:28:10 AM
Reply #92
  • FK - Senior
  • ****
  • Posts: 260
  • Denominasi: Katolik
Saya kasih titik titik bukan karena hanya kalimat itu, panjang lho....

Then Jesus’ silver trumpet sounded, as He descended on the cloud, wrapped in flames of fire. He gazed on the graves of the sleeping saints, then raised His eyes and hands to heaven, and cried, “Awake! awake! awake! you that sleep in the dust, and arise.” Then there was a mighty earthquake. The graves opened, and the dead came up clothed with immortality. The 144,000 shouted, “Alleluia!” as they recognized their friends who had been torn from them by death, and in the same moment we were changed and caught up together with them to meet the Lord in the air. We all entered the cloud together, and were seven days ascending to the sea of glass, when Jesus brought the crowns, and with His own right hand placed them on our heads. He gave us harps of gold and palms of victory. Here on the sea of glass the 144,000 stood in a perfect square. Some of them had very bright crowns, others not so bright. Some crowns appeared heavy with stars, while others had but few. All were perfectly satisfied with their crowns. And they were all clothed with a glorious white mantle from their shoulders to their feet. Angels were all about us as we marched over the sea of glass to the gate of the city. Jesus raised His mighty, glorious arm, laid hold of the pearly gate, swung it back on its glittering hinges, and said to us, “You have washed your robes in My blood, stood stiffly for My truth, enter in.” We all marched in and felt that we had a perfect right in the city. Get ready, get ready, get ready. You must have a greater preparation than you now have, for the day of the Lord comes, cruel both with wrath and fierce anger, to lay the land desolate and to destroy the sinners thereof out of it. Sacrifice all to God. Lay all upon His altar - self, property, and all, a living sacrifice. It will take all to enter glory. Lay up for yourselves treasure in heaven, where no thief can approach or rust corrupt. You must be partakers of Christ’s sufferings here if you would be partakers with Him of His glory hereafter. But now time is almost finished, and what we have been years learning, they will have to learn in a few months.

Nah, silahkan anda tafsirkan....
???

OMG!

Lha itu si Ellen ngakunya Tuhan Yesus datang, kuburan terbuka, para Kudus diangkat bersama dengan dia....

Baca.... Baca... semuanya, coba anda terjemahkan dulu, terus anda tafsirkan sesuka hati, dan mari kita bahas!
Jesus and all the heavenly host looked with sympathy and love upon those who had with sweet expectation longed to see Him whom their souls loved. Angels were hovering around them, to sustain them in the hour of their trial. Those who had neglected to receive the heavenly message were left in darkness, and God’s anger was kindled against them, because they would not receive the light which He had sent them from heaven. Those faithful, disappointed ones, who could not understand why their Lord did not come, were not left in darkness. Again they were led to their Bibles to search the prophetic periods. The hand of the Lord was removed from the figures, and the mistake was explained. They saw that the prophetic periods reached to 1844, and that the same evidence which they had presented to show that the prophetic periods closed in 1843, proved that they would terminate in 1844. Light from the Word of God shone upon their position, and they discovered a tarrying time - ”Though it [the vision] tarry, wait for it.” In their love for Christ’s immediate coming, they had overlooked the tarrying of the vision, which was calculated to manifest the true waiting ones. Again they had a point of time. Yet I saw that many of them could not rise above their severe disappointment to possess that degree of zeal and energy which had marked their faith in 1843.

Nanti kita lanjut ke sini, masih buku yang sama, kata si Ellen, dia bingung tuch kenapa tahun 1843 dan 1844 kok beda visionnya ;D ;D ;D
Belum anda jelaskan
March 19, 2016, 10:39:55 AM
Reply #93
  • FK - Senior
  • ****
  • Posts: 260
  • Denominasi: Katolik
Yang ini:Udah jelas?
dimana dalam tulisanku kukatakan "Old Jerusalem" adalah cabang dari adventis si ellen???  :rolleye0014: :char12:
Yang ini:
jadi bro michaelangelo ada satu ajaran yang sering diperdebatkan dalam teologia dan berkembang bahwa di bumi inilah Bait Suci itu dan Tuhan akan mendirikan kerajaan-Nya di bumi ini, dan kerajaan-Nya itu akan didirikan di Palestina/Israel. ajaran Inilah yang ditentang oleh ellen white di dalam buku yang kamu kutip itu.

terbukti dikemudian hari ada sekelompok gerakan sempalan dari Gereja Advent yang bernama Ranting Daud yang mengajarkan pengikut pengikutnya bahwa Jesus akan meletakkan kerajaan Daud di Palestina. boleh kamu baca disini https://id.wikipedia.org/wiki/Persekutuan_Advent_Hari_Ketujuh_Davidian

itulah tujuan dari Amaran dari ny. White dalam buku early writings tersebut: berikut saya kutip kembali tulisan beliau.
"'Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think that they have work to do there before the Lord comes... I saw that Satan had greatly deceived some in this thing... I also saw that Old Jerusalem never would be built up...' Early Writings p. 75

tapi anehnya, ajaran yang dulu sudah diamarkan oleh ny. White tersebut, malah sekarang menjadi berkembang, bahwa akan didirikan bait suci kembali, dan kerajaan milenium Allah akan berdiri di bumi ini.
Udah jelas?
Anda belum menjelaskan bagaimana tafsiran anda "Old Jerusalem" menjadi "ranting advent"????
March 19, 2016, 11:35:48 AM
Reply #94
  • FK - Hero
  • *****
  • Posts: 2694
  • Gender: Male
  • karena Cinta Yesus lebih kuat daripada maut
  • Denominasi: Seventh-Day Adventist
Yang ini:Udah jelas?

Anda belum menjelaskan bagaimana tafsiran anda "Old Jerusalem" menjadi "ranting advent"????

saya tidak ada mengatakan "old Jerusalem" menjadi "ranting Advent"


salam
 :)
TYM
" Lamanya satu ajaran dianut tidak akan membuat kesalahan menjadi kebenaran, sebab kebenaran mampu berdiri sendiri. Doktrin yang benar akan tetap teguh oleh penyelidikan Alkitab yang seksama. "
March 19, 2016, 11:57:34 AM
Reply #95
  • FK - Hero
  • *****
  • Posts: 2694
  • Gender: Male
  • karena Cinta Yesus lebih kuat daripada maut
  • Denominasi: Seventh-Day Adventist
Saya kasih titik titik bukan karena hanya kalimat itu, panjang lho....

Then Jesus’ silver trumpet sounded, as He descended on the cloud, wrapped in flames of fire. He gazed on the graves of the sleeping saints, then raised His eyes and hands to heaven, and cried, “Awake! awake! awake! you that sleep in the dust, and arise.” Then there was a mighty earthquake. The graves opened, and the dead came up clothed with immortality. The 144,000 shouted, “Alleluia!” as they recognized their friends who had been torn from them by death, and in the same moment we were changed and caught up together with them to meet the Lord in the air. We all entered the cloud together, and were seven days ascending to the sea of glass, when Jesus brought the crowns, and with His own right hand placed them on our heads. He gave us harps of gold and palms of victory. Here on the sea of glass the 144,000 stood in a perfect square. Some of them had very bright crowns, others not so bright. Some crowns appeared heavy with stars, while others had but few. All were perfectly satisfied with their crowns. And they were all clothed with a glorious white mantle from their shoulders to their feet. Angels were all about us as we marched over the sea of glass to the gate of the city. Jesus raised His mighty, glorious arm, laid hold of the pearly gate, swung it back on its glittering hinges, and said to us, “You have washed your robes in My blood, stood stiffly for My truth, enter in.” We all marched in and felt that we had a perfect right in the city. Get ready, get ready, get ready. You must have a greater preparation than you now have, for the day of the Lord comes, cruel both with wrath and fierce anger, to lay the land desolate and to destroy the sinners thereof out of it. Sacrifice all to God. Lay all upon His altar - self, property, and all, a living sacrifice. It will take all to enter glory. Lay up for yourselves treasure in heaven, where no thief can approach or rust corrupt. You must be partakers of Christ’s sufferings here if you would be partakers with Him of His glory hereafter. But now time is almost finished, and what we have been years learning, they will have to learn in a few months.

Nah, silahkan anda tafsirkan....


baik,, kalau makna kata "berbulan bulan" itu sudah jelas.. maka mari kita lanjutkan...  :)

kutipan bro diatas adalah "Penglihatan" Mrs. White tentang kedatangan Jesus, dimana kubur kubur terbuka..

yang menjadi keberatan bro michaelangelo itu apa ya???  :)



salam
TYM
" Lamanya satu ajaran dianut tidak akan membuat kesalahan menjadi kebenaran, sebab kebenaran mampu berdiri sendiri. Doktrin yang benar akan tetap teguh oleh penyelidikan Alkitab yang seksama. "
March 19, 2016, 03:08:43 PM
Reply #96
  • FK - Senior
  • ****
  • Posts: 260
  • Denominasi: Katolik
baik,, kalau makna kata "berbulan bulan" itu sudah jelas.. maka mari kita lanjutkan...  :)

kutipan bro diatas adalah "Penglihatan" Mrs. White tentang kedatangan Jesus, dimana kubur kubur terbuka..

yang menjadi keberatan bro michaelangelo itu apa ya???  :)



salam
TYM
f
Kamu terjemahkan dulu, baru saya beritahu
March 19, 2016, 03:47:19 PM
Reply #97
  • FK - Hero
  • *****
  • Posts: 2694
  • Gender: Male
  • karena Cinta Yesus lebih kuat daripada maut
  • Denominasi: Seventh-Day Adventist
f
Kamu terjemahkan dulu, baru saya beritahu

yang keberatan dan protes kepada tulisan tulisan Mrs. White adalah bro michaelangelo bukan saya..

jadi utarakan saja apa yang menjadi keberatan michaelangelo terhadap tulisan Ellen White tersebut...
lalu kita bahas bersama...  :)


salam
TYM
" Lamanya satu ajaran dianut tidak akan membuat kesalahan menjadi kebenaran, sebab kebenaran mampu berdiri sendiri. Doktrin yang benar akan tetap teguh oleh penyelidikan Alkitab yang seksama. "
March 19, 2016, 06:59:14 PM
Reply #98
  • FK - Senior
  • ****
  • Posts: 260
  • Denominasi: Katolik
yang keberatan dan protes kepada tulisan tulisan Mrs. White adalah bro michaelangelo bukan saya..

jadi utarakan saja apa yang menjadi keberatan michaelangelo terhadap tulisan Ellen White tersebut...
lalu kita bahas bersama...  :)
Makanya kalau punya mata dipakai untuk membaca, udah dari awal,

Tafsiran saya dan non adventis bahwa si Ellen mengklaim Tuhan Yesus datang angkat dia bersama2 dengan kudus yang kuburannya terbuka, tetapi sampai dia matipun tidak terjadi ;D

Silahkan terjemahan dan tafsiranmu ;D
March 20, 2016, 03:28:29 AM
Reply #99
  • FK - Hero
  • *****
  • Posts: 1568
  • Denominasi: Gak tau dah...
kita tinggal tunggu dia menunjukkan sumber dari paragraf yang sy copas diatas
itu kalaw dia berkenan
sy telah berusaha mencarinya ngga ketemu
atau kalau itu adalah hasil tulisannya sendiri ya gpp jg, saya menghargainya, tp sy ngga setuju
Ye, sumbernya kan bisa dibaca di bawah. Entah hasil pm-pman, email-emailan, surat-suratan, atau sms-smsan.

Quote
ok Om Yopi/Malaikat Suci? :)
Yang ini asli ngikik doang...
 


[X]
Shalom! Selamat datang di Komunitas Kristen Online!

Nampaknya anda belum login. Klik disini untuk login

Belum menjadi member? Klik disini untuk DAFTAR GRATIS (cuma 1 menit)