The Purpose Driven Life by Rick Warren

Buku ini banyak mengubah idup gw, gw gak bosen-bosen bacanya…

Idup kamu juga bisa berubah setelah membaca buku ini selama 40 hari.

http://img148.imageshack.us/img148/4715/purposedrivenlifegn6.jpg

(ini gw cuplikan salah satu babnya yg jadi favorit gw)

What On Earth Am I Here For?

You are not an accident.

Your birth was no mistake or mishap, and your life is no fluke of

nature.

Your parents may not have planned you, but God did.

He was not at all surprised by your birth. In fact, He expected it.

Long before you were conceived by your parents, you were

conceived in the mind of God.

He thought of you first.

It is not fate, nor chance, nor luck, nor coincidence that you are

breathing at this very moment.

You are alive because God wanted to create you!

God prescribed every single detail of your body.

He deliberately chose your race, the color of your skin, your hair,

and every other feature.

He custom-made your body just the way He wanted it.

He also determined the natural talents you would possess and the

uniqueness of your personality.

Because God make you for a reason.

He also decided when you would be born and how long you would

live.

He planned the days of your life in advance, choosing the exact time

of your birth and death.

God also planned where you’d be born and where you’d live for His

purpose.

Your race and nationality are no accident.

God left no detail to chance. He planned it all for His purpose.

Nothing in your life is arbitrary. It’s all for a purpose.

Most amazing, God decided how you would be born.

Regardless of the circumstances of your birth or who your parents

are, God had a plan in creating you.

It doesn’t matter whether your parents were good, bad, or

indifferent.

God knew that those two individuals possessed custom “you” He had

in mind. They had the DNA God wanted to make you.

While there are illegitimate parents, there are no illegitimate

children. Many children are unplanned by their parents, but they are

not unplanned by God. God’s purpose took into account human error,

and even sin.

God never does anything accidentally, and He never makes mistakes.

He has a reason for everything He creates.

Every plant and every animal was planned by God, and every person

was designed with a purpose in mind.

God’s motive for creating you was His love.

God was thinking of you even before He made the world.

In fact, that’s why He created it! God designed this planet’s

environment just so we could live in it.

We are the focus of His love and the most valuable of all His

creation. This is how much God loves and values you!

God is not haphazard; He planned it all with great precision.

More physicists, biologists, and other scientists learn about the

universe, the better we understand how it is uniquely suited for our

existence, custom-made with the exact specifications that make

human life possible.

Why did God do all this?

Why did He bother to go to all the trouble of creating a universe for

us?

Because He is a God of love. This kind of love is difficult to fathom,

but it’s fundamentally reliable. You were created as a special object

of God’s love! God made you so He could love you.

This is a truth to build your life on.

“God is love.” It doesn’t say God has love. He is love! Love is the

essence of God’s character.

He wasn’t lonely.

But He wanted to make you in order to express His Love.

If there was no God, we would all be “accidents,” the result of

astronomical random chance in the universe.

You could stop reading this blog, because life would have no

purpose or meaning or significance. There would be no right or

wrong, and no hope beyond your brief years here on earth.

But there has profound meaning!

We discover that meaning and purpose God the reference point of

our lives.

This poem by Russell Kelfer sums it up:

You are who you are for a reason.

You’re part of an intricate plan.

You’re a precious and perfect unique design, Called God’s special

woman or man.

You look like you look for a reason.

Our God made no mistake.

He knit you together within the womb,

The parents you had were the ones he chose, And no matter how

you may feel, They were custom-designed with God’s plan in mind,

And they bear the Master’s seal.

No, that trauma you faced was not easy.

And God wept that it hurt you so;

But it was allowed to shape your heart So that into his likeness you’d

grow.

You are who you are for a reason,

You’ve been formed by the Master’s rod.

You are who you are, beloved, Because there is a God!

setelah sekian lama direkomendasiin ma beberapa temen…
(ampe janji2 mo dibeliin, tapi ga jadi juga… :’()
akhirnya terbeli juga buku itu…
he he he… ;D
tapi lom sempet baca coz ada beberapa buku menunggu minta diabisin duluan…
he he he… ;D
jadi musti nunggu giliran buwat dibaca :angel:
pokoknya da beli de…tar dibaca…aminn… :rolleyes:
sippp… :afro:

iya,aku juga diberkati skale dgn buku ini.
pokoknya prahuku slalu aman terkendali…
kompasnya gak bakalan rusak dech…
coz ada tujuan yg pasti…
berlari hanya pada satu arah&tujuan…
coz sebelum berlari dah tahu posisi berlari…
walah,ngomong apa ni jessie…

ya inilah,buah dari buku ini.jadi cerewet dah… :wink:

Buku ini bagus…benar2 bisa jadi pembimbing kita untuk mengarahkan kita pada Tujuan hidup…heheh…sayanganya karena kesibukan jadi lom selesaikan semuanya, THX beraaaaaaaat bgt Benny buat ngingetin aku lagi, nanti pulang mau lsg cari ah ni buku and mulai lagi baca dr awal.

Buat teman2 FK…ini salah satu buku “W A J I B baca” lohhhh :afro:

Niceee THE BOOK :afro: :afro: :afro:
Setelahh Baca Bukuu ini gW akhir nya tau tujuan HIDUP gw daLam TUHAN
dan dalam membaca buku ini haruss memiliki ke taat tan soalnya buku ini harus di baca dalam 40 hari setiap hari
wah pokoknya nyesell deh yang belum baca buku ini heheheheh :afro: :afro:

Dulu udah niat baca, tapi baru 3 hari, udah ga nerusin deh… :ashamed0004:
Sekarang pas pengen baca lagi, ga tau bukunya di mana?? :mad0261:
Ntar cari2 lagi deh, trus diniatin baca, pokoknya harus mpe tuntas!! :coolsmiley:

salah satu buku favoriteku, malah dah bc ampe 2x…tp yg aku punya bhasa indonesia
bgs bgt isinya :afro:
blessing my life…

setuju Lyn…bukunya bagus bgt.

jadi pgn baca lagi…

hmm katanya sih emg bagus
udeh banyak yang bilang
pernah liad bukunya, pernah baca bentar, ehhh udeh males baca lagi
benerkah bisa merubah pandangan hdp kita :wink:

ohyah aku baru aja habisin baca bukunya gilbert lumoindong tentang kutuk.
hmm asik bgt
baru nyadar bahwa sebenarnya aku hidup dalam kutuk…

Sekarang aq jg lg baca buku ini. Ucap syukur dah nyampe di hari ke-25. Aku bacanya sama seorang teman, spy bisa didiskusikan sperti anjuran Pak Rick Warren. lebih baik emg klo dibaca brg, selain kita bisa diskusi, juga ada temen yg ngingetin kita klo lupa bacanya. He…he…he…

GUY’S…, WAJIB BACA BUKU INI… :afro: :afro:
else…, :angry: :angry:

The Purpose Driven Church dah ada yang baca belom?
Ini juga seru.

termasuk “referensi wajib” nie…
mencerahkan, praktis dan aplikatif
:afro: :afro: :afro:

Bagian tersulit adalah menerapkan prinsip yang telah dibagikan Rick Warren dalam kehidupan kita masing-masing.

Kl baca mah … kelar dah.

Ada yang tertarik untuk yang satu ini??? Mungkin kita bisa buat satu persekutuan berdasarkan 5 tujuan (Ibadah, Persekutuan, Pemuridan, Pelayanan dan Penginjilan) yang telah disampaikan.

Yg driven life udah, tapi yg driven church belum… isi nya tentang apa bro… mgkin bisa disharingkan :slight_smile:

Kl Driven Life bicara tentang konsep pertumbuhan rohani pribadi, sedangkan Driven Church bicara tentang konsep bergerejanya.

Intinya sama 5 pokok tujuan: Ibadah-Persekutuan-Pemuridan-Pelayanan-Penginjilan.
Kl di Driven Life - Bagaimana seseorang memiliki kelima tujuan itu dalam dirinya.
Sedangkan dalam Driven Church - Bagaimana gereja sebagai sarana bagi jemaat untuk bertumbuh berfokus memenuhi 5 tujuan itu. Dengan demikian gereja bukan lagi hanya retorika, melainkan bergerak sesuai tujuannya. Membangun Gereja yang Sehat yang digerakkan oleh karena tujuan.

Kedengarannya bagus…
thanks ya Hans.

Ur Welcome. Kl dah baca n mau mulai praktekan, count me in. :slight_smile:

Ok, dh… sip! :afro:

Ntar dh aku cari di perpustakaan gereja ku dulu :slight_smile: